درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1395/11/9 - 03:59:44
تعداد بازدید: 1419
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اعتماد از دست رفته در ناتو/ پیمانی ناکارآمدتر از همیشه
اعتماد از دست رفته در ناتو/ پیمانی ناکارآمدتر از همیشه

اگر "دونالد ترامپ" به راستی شعار لزوم از بین رفتن تدریجی ناتو و اتحادیه اروپایی را دنبال کند، این مسئله شکست بزرگی برای قاره اروپا بوده و پیمان آتلانتیک شمالی نیز با توجه به شکاف داخلی، به تاریخ خواهد پیوست.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری (نووستی) در تفسیری چنین نوشته است: ناتو در حال سپری کردن دوران خوبی نیست – بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و انحلال خودبخود سازمان پیمان ورشو، پیمان آتلانتیک شمالی مفهوم کلی موجودیت و سپس در اولویت بودن تامین مالی خویش را از دست داد.

"ترزا می" نخست وزیر انگلیس در تاریخ 27 ژانویه در سخنرانی خود در میان اعضای حزب جمهوری خواه آمریکا در فیلادلفیا گفت: ( هیچ چیز در رویارویی روسیه و غرب غیرقابل اجتناب نیست و بازگشت به دوران جنگ سرد، بسیار قریب الوقوع است. ولی ما باید با توان مثبتی به مشارکت با روسیه ادامه دهیم.)

لندن خواستار ادامه (زمستان سرد روابط)

راهکار لندن در این راستا و یکی از نظریات مطرح شده خانم میدر جریان گفتگوهای وی با "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا در همان روز، کاملا مشخص است. دولت انگلیس به آمریکا پیشنهاد ادامه سیاست مشترک (چوب دستی بزرگ)، (بازی رهبری جهانی) و (طرح توان نظامی) را به واشنگتن ارائه داده است.  یعنی در واقع "ترزا می" خواستار ادامه (زمستان سرد سیاست خارجی) دو کشور در قبال مسکو شده است.

لفاظی‌های مربوط به (الحاق غیرقانونی منطقه کریمه به روسیه) و نگرانی در باره همسایگان روسیه، تنها نشان دهنده جنبه پوچ (مشارکت بین المللی بزعم انگلیس) است. حال باید دید لندن و سایر پایتختهای اروپایی چه چیزی برای (تقویت موضع قدرت)و کمک به آمریکا دارند؟

پرداخت هزینه‌ها از جیب دیگران

تحقیقاتت صورت گرفته روی هزینه‌های دفاعی کشورهای عضو ناتو در سال 2016 نشان میدهد که تنها 2 درصد از بودجه نظامی این سازمان از سوی چهار کشور اروپایی تامین میشود: انگلیس (60،3 میلیارد دلار)، لهستان (9،3 میلیارد دلار)، آلمان (4،5 میلیارد دلار) و استونی (479 میلیون دلار). 

این در حالی است که سهم آمریکا در این بین 664 میلیارد دلار (3،61 درصد از درآمد ناخالص ملی)، یعنی بیش از 72 درصد از مبلغ کلی کمکها به ناتو (918،3 میلیارد دلار) میباشد. و این مبلغ بیشتر از بودجه سالانه پنتاگون (یعنی 580،3 میلیارد دلار) است. بیش از 20 کشور اروپایی، به همراه کانادا، در مجموع با استفاده از مکانیزم (واقعی یا خیالی) امنیتی پیمان ناتو، تنها مبلغ سمبلیکی معادل (254،2 میلیارد دلار) میپردازند. ضمن اینکه بعید است آمریکایی‌ها از اسکورتهای اخیر بین المللی ناتو در خلیج مانش و یا ادعاهای وزارت دفاع انگلیس در خصوص کشتی‌های نظامی ناوگان دریایی روسیه، سودی برده باشند. 

به نوشته این خبرگزاری، اتحادیه اروپایی در افغانستان، عراق و سوریه کاملا غیرموثر عمل میکند و پیمان آتلانتیک شمالی در قرن گذشته توانایی دفاعی خود را از دست داده و در واقع به (سرویس امنیتی) آمریکا تبدیل شده که منافع و اختیاراتش در سراسر جهان، به جز خاک خود ایلات متحده گسترش یافته است.

آمریکا هزینه چه تهدیدی را می‌پردازد؟

حال این سئوال باقی است - آیا اصلا (خطر بزرگ نظامی) وجود دارد و مالیات دهندگان آمریکایی در حقیقت هزینه چه چیزی را میپردازند؟ از انحلال سازمان پیمان ورشو، بیش از 20 سال گذشته است، ولی هنوز ناتو و اشغالگران نظامی آمریکا در اروپا، یک تناقض تاریخی و عنصر اسطوره‌ای گرانقیمت عصر جدید محسوب میشوند. و (مواضع ضداورآتلانتیکی) دونالد ترامپ گویای عدم اعتماد آمریکایی‌ها به سازنده بودن سیاست طرفدار اروپای دولت سابق آمریکا است.

نمی توان به آمار و ارقام منتشره از سوی یک مرکز تحقیقات نظامی-راهبردی اعتماد کامل داشت که به تازگی اعلام کرده است: (تعداد نظامیان در آمریکا یک میلیون و 492 هزار نفر و در روسیه 845 هزار نفر است. هواپیماهای راهبردی که قابلیت حمل سلاحهای هسته‌ای را دارند: آمریکا-154 و روسیه-141 است. زیردریایی‌های هسته‌ای: آمریکا-140 و روسیه-110. سامانه‌های موشکی با قابلیت شلیک تسلیحات هسته‌ای: آمریکا-450 و روسیه 356. و بالاخره تسلیحات توپخانه‌ای پیشرفته: آمریکا-4229 و روسیه-5837. ولی این اطلاعات گویای توازن قدرت نظامی بین آمریکا و روسیه و بیمعنا بودن درگیری نظامی بین دو کشور است.

اگر ترامپ معتقد است که اتحادیه اروپایی و ناتو مستحق حمایت مالی بالای آمریکا نیستند، این تنها به نفع ایالات متحده است و اگر خط مشی از بین بردن تدریجی این دو سازمان را دنبال کند، این مسئله شکست بزرگی برای قاره اروپا خواهد بود.

"تئودور بروموند" کارشناس برجسته موسسه (بنیاد هریتیج) پیش بینی کرده است: (آمریکا نسبت به اوضاع اتحادیه اروپا بیتفاوت خواهد شد و از سیاست خود در قبال این قاره که بعد از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون اجرا میشده، دست برخواهد داشت.)

آمریکا نیازی به ناتو و اتحادیه اروپا ندارد

"ترزا می" و دیگر رهبران اروپایی فقط میتوانند به (اینرسی ژئوپلیتیکی) واشنگتن و رویارویی منافع اقتصادی آمریکا، روسیه و سایر کشورها در شبه جزیره کره، دریای چین جنوبی و در خاورمیانه امیدوار باشند. ضمن اینکه آمریکا میتواند مشکلات نظامی-سیاسی خود را بدون حمایت متحدان اروپایی خود حل و فصل کند.

نخست وزیر انگلیس در سخنرانی روز جمعه خود در فیلادلفیا (ارزشهای مشترک) را چنین برشمرد: (کشورهایی که سنت کمرنگی از توسعه دموکراسی، آزادی و رعایت حقوق بشر دارند، بویژه چین و روسیه، از احساس اطمینان بیشتری در روابط بین المللی برخوردار هستند.) البته این ادعا احتمالا ارتباطی به نگرانی از ارزش‌های دموکراتیک غربی ندارد، بلکه ناشی از طرزفکر امریالیستی-استعماری و نگرانی از  آگاهی بوجود آمده در سطح جهان است.

آمریکا و انگلستان دارای تاریخ دیرین همکاری‌ها و مواضع مشابه در عرصه سیاست جهانی هستند. البته (دهه سیاه) گذشته جا برای تجدیدنظر را باقی گذاشته است. درجریان مبارزات انتخاباتی و بعد از آن دونالد ترامپ بارها از لزوم روابط دوستانه با روسیه و مبارزه مشترک با تروریسم سخن به میان آورده است. اگر شعارهای ترامپ به واقعیت تبدیل شود، پیمان آتلانتیک شمالی به (سناریویی اضافه) در بستر تاریخ تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/5190






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.